Verschillende vormen van financiering

Zakelijke markt 

Wij lopen voorop in de technologische ontwikkelingen en denken mee met de huidige problematieken op energievraagstukken. Door duurzame energie slim te sturen is het mogelijk om uw energie op te slaan, te gebruiken wanneer u dit nodig heeft en op vele manieren te integreren in uw bedrijf. Uw verzekeringsmaatschappij heeft specifieke voorwaarden voor het aansluiten van een PV-installatie, wij zijn bekend met deze voorwaarden en zorgen ervoor dat het systeem voldoet aan alle normen en veiligheidseisen.

Subsidie SDE++ 

Wilt u met uw bedrijf duurzame energie produceren en heeft u een aansluiting van minimaal 3x80A? Dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling SDE++. Deze subsidie wordt jaarlijks aan u uitgekeerd op de opgewekte energie voor een periode van 15 jaar.

Panther Energy kan deze subsidie voor u aanvragen, het proces begeleiden en uitvoeren, zodat u als ondernemer hiermee ontlast wordt en toch gaat profiteren van de inkomsten.

Fiscale voordelen

EIA (Energie investeringsaftrek)

Heeft u als bedrijf een aansluiting tot 3x80A en wilt u een zonne-energie systeem aanschaffen van minimaal 15.000WP dan komt u in aanmerking voor de regeling energie investeringsaftrek. U mag 45% van de investering waarvoor er een EIA verklaring is van de fiscale winst aftrekken.

KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)

Met de KIA regeling is het mogelijk om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren, alsmede ook zonnepanelen. Hierdoor kan er tot maximaal 28% aftrek plaatsvinden op basis van de investering op de winst in uw onderneming. De hoogte van deze aftrek is afhankelijk van eventuele andere investeringen die u gedaan heeft in het jaar waarin de zonnepanelen zijn aangeschaft.

Systemen en veiligheid

Panther energy stelt zeer hoge eisen aan (brand)veiligheid en uw zonne-energie installatie. Zo werken wij nauw samen met SMA en APSystems om ervoor te zorgen dat uw systeem voldoet aan alle veiligheidseisen. Al onze ontwerpen worden door onze technisch specialisten uitvoerig bekeken en samen met u overlegd, zodat u op de hoogte bent van de technische realisatie. Wij zorgen onder andere voor:

– Overspanningsbeveiliging

– Vlamboogdetectie

– UV bestendig bekabeling

– Een ballastplan welke met een constructeur kan worden bekeken

– Wij houden rekening met uw wind en temperatuurzone.

– Uitgebreide monitoring op uw systeem

– Enkel gebruik van producten die gecertificeerd zijn conform veiligheidsvoorschriften.