zakelijke stroomopslag

Zakelijke opslag van stroom tot in de puntjes geregeld

Zelf uw groene stroom produceren is een goede manier om uw bedrijf te verduurzamen, maar op het moment dat er energie opgewekt wordt, moet dit ergens opgeslagen worden. Om optimaal gebruik te maken van uw opgewekte energie kan dit opgeslagen worden in een stroomopslag. Benieuwd wat de mogelijkheden van een stroomopslag voor uw bedrijf zijn?

Wij leggen u graag vrijblijvend alle voordelen en mogelijkheden uit! Wij willen betrouwbaar, degelijk en kritisch zijn, zodat we kwaliteit en maatwerk leveren aan onze klanten.

Onze adviseurs komen graag vrijblijvend kennis maken!

Zakelijk stroom opslaan

Zelf uw groene stroom produceren is een goede manier om uw bedrijf te verduurzamen. Opwekken van energie met de hulp van zonnepanelen bijvoorbeeld. Maar wat gebeurt er na het opwekken van de energie? De kans is bijzonder klein dat u de vraag naar energie aan kunt passen naar de kracht van de zon op datzelfde moment. Daarom moet er gekozen worden voor stroomopslag. De opgewekte stroom wordt tijdelijk plaatselijk opgeslagen, zodat u deze op een later moment kunt gebruiken,

Met de juiste stroomopslag kunt u de opslag vol laten lopen op het moment dat de zon flink schijnt, om vervolgens de energie te gebruiken wanneer u stroom nodig heeft. Stroomopslag is er in vele soorten en maten. Van batterijen en accu’s tot completere oplossing met de hulp van waterstof bijvoorbeeld. Welke optie het beste bij uw onderneming past, is afhankelijk van hoeveel energie u opwekt en dagelijks nodig heeft. Wij kijken graag persoonlijk met u naar de situatie om u vervolgens een vrijblijvende aanbeveling te doen. Zo weet u direct wat de mogelijkheden zijn en aan welke prijs u hierbij moet denken.

Waarom maakt u gebruik van stroomopslag?

Op het moment dat er energie opgewekt wordt, moet dit ergens opgeslagen worden. De zonnepanelen kunnen zelf geen energie vasthouden, ook kan de omvormer dit niet. De stroom direct gebruiken zonder opslag zorgt ervoor dat u zich aan moet passen naar de pieken en dalen van de opbrengst, wat onmogelijk en onwenselijk is. Daarom zijn de zonnepaneelsystemen voorzien van een accu of batterij, zodat u gewoon optimaal gebruik kunt maken van de zonne-energie.

Het kan zo zijn dat de lokale opslag die u momenteel heeft niet afdoende is. Of misschien wilt u een uitgebreider systeem met waterstof, waarmee u de energie voor twee dagen op kunt slaan en gewoon op kunt blijven bouwen, ook wanneer uw bedrijf stilligt. Maandagmorgen beginnen met een volle stroomopslag en direct alle machines kunnen laten draaien zonder het stroomnet te gebruiken, dat klinkt niet verkeerd toch?

optimale stroomopslag
zakelijke stroomopslag

Waar moet u op letten bij stroomopslag binnen uw bedrijf?

Stroomopslag moet altijd veilig zijn. Daarnaast is het van groot belang dat de opslagcapaciteit aangepast is op de vraag en het aanbod van energie. Alleen op die manier kunt u namelijk optimaal profiteren van de mogelijkheden die groene energie biedt die wanneer u dit zelf opwekt. Wij kiezen daarom altijd voor kwalitatieve systemen waarbij we eerst kijken naar wat u precies nodig heeft. Vervolgens overleggen we met u over de beste aanpak binnen uw budget. Ook kijken we graag naar het moment waarop we de stroomopslag om kunnen zetten binnen uw bedrijf, zodat de werkzaamheden niet stilgelegd hoeven te worden.

Kiest u voor optimale stroomopslag voor uw onderneming?

Groene stroom en het zelf opwekken van energie zijn goede doelstellingen die tegenwoordig in veel ondernemingen terugkomen omdat dit goed past binnen de toekomstdoelen van ondernemend Nederland. Binnen deze plannen kan de stroomopslag niet ontbreken, omdat dit een essentieel onderdeel is van het energienetwerk voor uw bedrijf. Let u erop dat stroomopslag ook belangrijk is voor het leveren van stroom wanneer u dit wilt optimaliseren? Bij een groter dak op uw bedrijf kan dit zorgen voor een flinke verhoging van het rendement vanuit bijvoorbeeld uw zonnepanelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u direct een aanbod op maat ontvangen? Neemt u dan vooral eens contact met ons op, of kom gewoon bij ons langs om te zien wat wij zoal in huis hebben om u direct te helpen met het installeren van de stroomopslag die past bij uw onderneming.

Kiest u voor Panther Energy Zakelijk, dan kiest u altijd voor de beste prijs- kwaliteitverhouding met de beste service. Wij leveren uitsluitend A-merk apparatuur en regelen waar de volledige installatie voor u. Wilt u meer weten of eerste zelf een kijken, dan bent u van harte welkom bij ons. Wij laten u graag zien wat wij voor u kunnen betekenen.