Waarom stimuleren hoge gasprijzen verduurzaming?

Inflatie, ongekende prijzen aan de pomp, en dan ook nog eens de hoofdprijs betalen voor gas- en energie: het leven is er het laatste jaar niet goedkoper op geworden. Eerder voor lief genomen dingen zijn tegenwoordig luxes geworden, zoals dat extraatje bij de supermarkt of het warm houden van uw woning of bedrijfspand.

Tegelijkertijd is verduurzaming een steeds groter onderwerp voor pandeigenaren. En hoewel deze term vaak geassocieerd wordt met hogere kosten, hoeft dat niet altijd zo te zijn.

Hoe dat zit leggen wij u in deze blog uit!

De kosten dempen

Aan het einde van het jaar is het vaak voor zowel ondernemers als particulieren tijd om de balans op te maken. Economisch perspectief is altijd onzeker, maar door het turbulente afgelopen jaar, nog moeilijker in te schatten voor het volgende jaar. Toch wordt er door de overheid telkens weer ingezet op verduurzaming en innovatie. En waar grote kostenplaatjes bij velen het eerste beeld zijn bij deze termen, kan het in de praktijk vaak juist anders uitpakken.

Naast de belangen van een groenere toekomst zijn de gasprijzen de laatste maanden ook nog eens explosief gestegen. Buiten het limiteren van het gasverbruik is het dus ook nog eens onbetaalbaar geworden om gas als primaire energiebron te behouden. Misschien is het tijd het narratief te veranderen. Deze tijd kan immers, hoe lastig financieel ook, de uitgelezen kans zijn de overstap naar duurzame energie te maken!

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met kostenbesparing? Bij Panther Energy leggen wij u graag vrijblijvend alle mogelijkheden en voordelen van duurzame investeringen uit! Wilt u eerst zelf bij ons kijken, dan bent u van harte welkom.