Beginnen met verduurzamen

 Verduurzaming is een term die vaak onnodig gevreesd wordt. Op termijn is namelijk gebleken dat duurzame investeringen zich niet alleen terugverdienen, maar ook nog eens vaak minder hoge gebruikskosten hebben. Misschien is het daarom ook voor u juist nu tijd om de overstap te maken. In deze blog vertellen wij u over verschillende soorten van duurzame energie.

Overstap naar een warmtepomp

Een bekende overstap is die naar een warmtepomp. Door middel van een all-electric waterpomp wordt het verwarmen van zowel water als de lucht in uw woning of bedrijfspand vergemakkelijkt. Daarnaast is het energie besparend.

Deze elektrische manier van verwarmen werkt door lucht op te vangen van buiten en deze in een gesloten systeem te verwarmen. De warmte die hierbij vrijkomt, verwarmt vervolgens uw water. Dit water  kan vervolgens worden ingezet voor het verwarmingssysteem van uw pand of woonhuis!

Stroomopwekking door zonlicht

Zonnepanelen worden door steeds meer particulieren en bedrijven omarmt als een duurzame manier van stroomopwekking. De zon is er immers altijd, en de opgewekte energie wordt opgeslagen zodat het op termijn kan worden gebruikt.

In de praktijk is keer op keer gebleken dat zonnepanelen niet alleen een duurzamere optie zijn, maar op termijn ook nog eens een boel geld schelen op de energierekening! En door middel van diverse tegemoetkomingen wordt de financiering ervan (vooral voor bedrijven) ook nog eens een stukje makkelijker gemaakt.

Duurzamer rijden

Rijdt u al elektrisch? Het kan dan misschien lonen om een eigen, zakelijke laadpaal bij uw onderneming te laten plaatsen. Elektrisch rijden is, mits de energie duurzaam is opgewekt, een echte blijver gebleken in de duurzame toekomst. Steeds meer mensen ontdekken het gemak (en op termijn, wederom de voordelige kosten) van het elektrische rijden. En met een eigen laadpaal bij uw onderneming stimuleert u niet alleen dit toekomstbeeld, maar kunt u er ook nog een aardig extra zakcentje door vangen.

Panther Energy helpt u verduurzamen

 Wij van Panther Energy helpen u daar natuurlijk graag bij. Bedreven en gespecialiseerd in particuliere én zakelijke energieservices, verkopen wij enkel kwaliteitsproducten en onderscheiden wij ons door middel van onze uitstekende klantenservice.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen uw woning of bedrijfspand kwalitatief te verduurzamen? Neem contact met ons op.